ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ana Mihalić – Mijena

19.12.2012.

Danas, 19. prosinca, u 20 sati, u Foto galeriji KIC, otvara se izložba fotografija ‘Mijena’ Ane Mihalić. Izložba je otvorena do 19. siječnja 2013.

Ana Mihalić - Mijena

Serija modnih fotografija ‘Mijena’ istražuje suodnos tijela, prostora i ploha u začudnom ambijentu praznog bazena. Ana Mihalić gradi ambivalentnu priču koja s jedne strane počiva na mimikriji tijela, odjevnih predmeta i okolnog prostora ali istovremeno stvara osjećaj nemira i nelagode suptilno prenesenog gestama, pokretima i izrazom lica modela.

Ana Mihalić rođena je 1987. godine u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij snimanja i trenutno je apsolventica diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko radionica iz snimanja i fotografije pod vodstvom renomiranih umjetnika Billa Butlera, Olivera Stapletona, Paolo Cascio-a, Willie Ostermana, Marcusa Doyle-a. Bila je finalistica fotografskog natječaja Rovinj Photodays 2011. Predstavljena je kao autor na portalu Suvremena hrvatska fotografija. Nekoliko serija njenih fotografija uvršteno je u fundus Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt. Sudjelovala je u više grupnih izložbi, te je samostalno izlagala u Zagrebu, Osijeku, Varaždinu i Samoboru.

No comments yet.