ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

Ana Mihalić – Dvorišta

23.11.2012.

U nedjelju, 25. studenog, u 12 sati, u samoborskoj Foto Galeriji Lang, otvara se izložba Ane Mihalić pod nazivom ‘Dvorišta’. Izložba ostaje otvorena do 16. prosinca.

Ana Mihalić - Dvorišta
 
Ideja skrivenog dvorišta česta je metafora za djetinjstvo koje je izmaklo i do kojeg ne doprijeti. Priče koje se bave ovom tematikom odgovaraju nostalgiji za minulim vremenom. Daleko od skrivenih vrtova kakve nalazimo u renesansnoj poeziji ili knjigama kao što je Tajni vrt Frances Hodgson Burnett, iste tajne možemo naći i iza fasada i zatvorenih vrata zgrada. Tamo nalazimo svijet koji pomalo nestaje, ali koji u svojim zidovima još uvijek sadrži otiske doživljenog. Fotografije Ane Mihalić otkrivaju nam dvorišta istovremeno misteriozna i poznata koja se postepeno razotkrivaju pred očima gledatelja. Sadržaj ovih fotografija reduciran je na ono najosnovnije i naizgled nam onemogućuje da u potpunosti dokučimo scenu, dok je narativ fotografija otvoren za interpretaciju ovisno o iskustvu gledatelja.
iz teksta Dore Sapunar

Ana Mihalić rođena je 1987. godine u Zagrebu. Završila je preddiplomski studij snimanja i trenutno je apsolventica diplomskog studija fotografije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Sudjelovala je na nekoliko radionica iz snimanja i fotografije pod vodstvom renomiranih umjetnika Billa Butlera, Olivera Stapletona, Paolo Cascio-a, Willie Ostermana. Bila je finalistica fotografskog natječaja Rovinj photodays 2011. Predstavljena je kao kao autor na portalu Suvremena hrvatska fotografija. Nekoliko serija njenih fotografija uvršteno je u fundus Muzeja grada Zagreba i Muzeja za umjetnost i obrt. Sudjelovala je u više grupnih izložbi, te je samostalno izlagala u Zagrebu i Osijeku.

No comments yet.