ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

AKTUALNO 2+60 u Labinu

06.10.2010.

Izložba ‘Aktualno 2+60’ – Sekcija za fotografiju ULUPUH-a, otvara se u četvrtak, 7. listopada, u 19 sati, u Narodnom muzeju Labin. Izložba obuhvaća četrdeset jednog autora i stotinjak njihovih radova – pojedinačnih fotografija, triptiha, poliptiha i serija/priča, koji se mogu razgledati do 23. listopada.
.
AKTUALNO 2+60 u Labinu
.
Vrijeme: 7.10.2010. – 23.10.2010.19,00
mjesto: Labin, Narodni muzej Labin, Ulica 1.svibnja 6
.
Izložba je startala ove godine, u lipnju, u Zagrebu, u Muzeju Mimara, nastavila je u Rovinju u Centru vizualnih umjetnosti – Photo art Gallery Batana, a sad je privodi kraju u Labinu, u Narodnom muzeju Labin, cijelo vrijeme izaziva nesmanjeni interes, pokazujući time da i ovaj i ovakav pristup fotografiji, koji traži profinjeno umjetničko oko, ima danas na likovnoj sceni nesumnjive poklonike i znalce. Zanimljivost izložbe prepoznali su brojni posjetitelji, ljubitelji umjetničke fotografije, novinari i struka, ali i mediji – osobito oni stručni i specijalizirani za fotografiju, što ima posebno značenje ne samo za cijeli projekt, nego i za svakog autora pojedinačno. Zanimljivost izložbe, međutim, prepoznata je i izvan granica naše domovine, pa će ona svoju turneju vjerojatno uskoro nastaviti i u inozemstvu.
.
Stručni tim koji je realizirao izložbu: Višnja Slavica Gabout, povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, Leila Topić – povjesničarka umjetnosti i likovna kritičarka, Danijela Lušin – fotografkinja/profesorica fotografije, Erika Šmider – fotografkinja, Tomislav Marić – fotograf, Siniša Uštulica – fotograf, Tomislav Rastić – fotograf.
.
Biennalna, žirirana izložba Sekcije za fotografiju ULUPUH-a, iz ciklusa pod nazivom ‘Aktualno’, ove se godine poklopila sa značajnim jubilejem: 60. godišnjicom postojanja i djelovanja ULUPUH-a, krovne hrvatske Udruge za primijenjenu umjetnost i dizajn, pa otud i ovogodišnji naziv izložbe (‘Aktualno 2+60’). Osnovni koncept projekta je da se kroz osobnu autorsku vizuru prezentira slika današnjice koja nas okružuje – i to u najširem smislu riječi, što se ove godine, zbog ULUPUH-ovog ‘rođendana’, donekle proširilo, jer su uzeti u obzir za ULUPUH-ovu Foto-sekciju značajni elementi: akcentiran je utjecaj pojedinih značajnih vrhunskih majstora ‘starije garde’ hrvatskih fotografa i dugogodišnjih članova ove Sekcije (Karolyi, Braut…) na mlađe naraštaje fotografa, te time i njihova nepobitna aktualnost.
.
Autori/izlagači: Stanko Abadžić, Zoran Alajbeg, Janko Belaj, Boris Berc, Jelena Blagović, Marija Braut, Saša Ćetković, Matej Dokić, Ljubo Gamulin, Biljana Gaurina, Virgilio Giuricin, Denis Gržetić, Romeo Ibrišević, Željko Jelenski, Saša Karolyi, Ivica Kiš, Damir Klaić, Aleksandar Kosanović, Dražen Lapić, Danijela Lušin, Tomislav Marić, Alan Matuka, Luka Mjeda, Karmen Orlić, Vladimir Pfeifer, Berislava Picek, Tomislav Rastić, Hrvoje Serdar, Maja Strgar Kurečić, Igor Šeler, Vladimir Šimunić, Dragutin Škreblin, Erika Šmider, Zvonimir Tanocki, Siniša Uštulica, Saša Vadanjel, Ante Verzotti, Zlata Vucelić, Ivo Vučetić, Zvonimir Zagoda i Andrija Zelmanović.
.

No comments yet.