ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

ADRIA AIR RACE ZAGREB 2012.

05.06.2012.

Ovog vikenda za sve ljubitelje akrobatskih avio utrka na raposredu je prava poslastica i prlika za snimanje prekrasnih fotografija. Međunarodna akrobatska utrka zrakoplova, Adria Air Race 2012., održat će se 9. lipnja na Jarunu. Nakon iznimno uspješne utrke koja se 2011. godine održala na zadarskoj rivi, ove godine će se akrobacije letjeti na zagrebačkom moru, odnosno na Jarunu.

ADRIA AIR RACE ZAGREB 2012.

Grad Zagreb prepoznao je važnost ovoga događaja ne samo kao sportske manifestacije, nego kao događaja iznimno bitnog za turističku ponudu grada. Osim što utrka ima međunarodni karakter, zbog čega ju je uostalom prošle godine prenosio i više puta reprizirao Eurosport, vjerujemo kako će puno učiniti za promociju Zagreba i da će privući veliki broj posjetitelja i iz inozemstva – istaknuo je Emer.

Na pitanje tko će ove godine biti natjecatelji u utrci, Emer je istaknuo kako je riječ o najboljim akrobatskim pilotima jer malo tko ima dozvolu letjeti akrobacije kakve ih očekuju na Jarunu.

Naš Branimir Ambreković zasigurno će se opet natjecati i pokušati osvojiti medalju koja mu je prošle godine za dlaku izmakla. Jarunsku utrku će letjeti i Martin Vecko, kojeg vjerujem da ne moramo posebno predstavljati jer su za njega čuli čak i oni koji nisu bili zaljubljenici u akrobatsko letenje. Tu su još i Tomo Poljanec, pobjednik prošlogodišnjeg AA-Racea, Jago Stemberger, Tim Tibo i Andrew Bickmore – kazao je Emer.

Dodao je kako će program u usporedbi s prošlogodišnjim biti nešto izmijenjen, a utrka još zanimljivija i teža za natjecatelje.

Jedna od glavnih karakteristika ovoga sporta je njegova atraktivnost za gledatelje, a kada utrku postavite iznad jezera, vrlo blizu publici, zasigurno je da nitko s nje neće otići razočaran – zagonetno je pojašnjasnio direktor manifestacije.

Osim spektakla na nebu, posjetitelje očekuje i vrlo zanimljiv program na zemlji i to već od 10 sati. Naime, osmišljen je bogat program za sve uzraste pa, osim toga što će svi moći uživati u skokovima padobranaca, letu helikoptera i niskom prelijetanju vojnog zrakoplova i putničkog aviona, najmlađi će posjetitelji moći sjesti u prave zrakoplove izložene na zemlji.

Vrata Jaruna otvaraju se već od 10 sati i to zabavnim programom. Nakon natjecateljskog, letačkog dijela spremili smo još jedno iznenađenje za sve posjetitelje. Za sada vam mogu otkriti da će biti odlične glazbe – istaknuo je Emer.

Ulaznice se do ove srijede nalaze u posebnoj ponudi na Kupime.hr gdje za 20 kuna možete nabaviti dvije ulaznice.

No comments yet.