ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

8. Međunarodni fotosajam

20.03.2011.

Udruga Svijet fotografije poziva Vas na 8. Međunarodni fotosajam koji će se održati 26. ožujka 2011. godine od 10h do 16h u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb. Uz otprilike 40 izlagača na fotosajmu moći ćete se družiti i sa nama, članovima Fotografske udruge Fotogard, te se na licu mjesta raspitati o našem radu i našim ciljevima, a upoznati ćemo Vas i sa aktivnostima koje smo do sada poduzeli. Naravno i sve zainteresirane pozivamo da nam se jave ukoliko imaju zanimljive fotopriče koje žele podijeliti sa našim čitateljima.
.
8. Međunarodni fotosajam
.
Program predavanja 8. fotosajma:
.
10:30 – 11:30 – Kompakti u fotografji, iskoristite do maksimuma mogućnosti svojih fotića, predavač Jadranko Begić.
11:45 – 12:45 – Fotomaraton, Duško Vorkapić, jedan od organizatora, predstavit će fotografski natječaj Fotomaraton koji će se ove godine, po 4. put, održati u Zagrebu.
13:00 – 14:00 – Crno-bijela fotografija, dugogodišnji predavač Mladen Biščan iz Fotokluba Zagi-foto, predstavit će vam čarolije i probleme s crno-bijelom fotografijom.
14:15 – 15:30 – Studijska fotografija, predavači Amir Šepić i Goran Katić će vam objasniti kako koristiti vaš kompakt ili DSLR pri radu sa studijskom rasvjetom. Foto session u suradnji sa tvrtkom Fotosvijet d.o.o. u kojem će posjetitelji moći isprobati studijsku flash i fluo rasvjetu, kao i mnogobrojne dodatke za rasvjetu.
.
Ulaz na predavanja je slobodan, pa ni prethodna najava nije potrebna. Ako i zakasnite na početak, slobodno uđite.
.
S prosjekom od oko 1000 posjetitelja i 40 izlagača, zagrebački fotosajam najveći je događaj ovakvog tipa i u ovom dijelu Europe. Po broju izlagača nadmašila nas je samo bečka fotoburza koja ipak ima upola manje posjetitelja. Veći sajmovi ove vrste u Europi su u Bievresu, blizu Pariza i Houtenu u Nizozemskoj.
.
Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmjenjuju svu fotografsku opremu, od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete do starih analognih fotoaparata koje više ne možete naći u redovnoj prodaji. Uz ponuđenu fotoopremu tu su i predavanja i prezentacije koje će se, zbog velikog interesa posjetitelja, održati u dvorani sa 200 sjedećih mjesta.
.
Ulaznica je 10 kuna. Dodatne informacije mogu se naći na adresi www.fotosajam.com.
.

No comments yet.