ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

7. Međunarodni fotosajam

09.09.2010.

Udruga Svijet fotografije poziva Vas na 7. Međunarodni fotosajam koji će se održati 16. listopada 2010. godine od 10h do 16h u Pučkom otvorenom učilištu, Ulica grada Vukovara 68, Zagreb. Ulaznica je 10 kuna.
.
7. Međunarodni fotosajam
.
Program predavanja 7. Međunarodnog fotosajma:

 • 10:30 – 12:00 – Tribina o autorsko pravnoj zaštiti fotografa, voditelji tribine dipl.jur. Stribor Jurčić i fotograf Marko Zirdum.
 • 12:30 – 13:30 – Kako od niza uzastopno snimljenih fotografija dobiti pomičnu sliku prezentirat će nam na predavanju “STOP ANIMACIJA U FOTOGRAFIJI” fotografi Marina Paulenka, Krešimir Zadravec i video composer/animator Dražen Zeljković.
 • 14:00 – 15:30 – Foto session u suradnji sa tvrtkom Fotosvijet d.o.o. u kojem će posjetitelji moći isprobati studijsku flash i fluo rasvjetu i mnogobrojne dodatke za rasvjetu. Sa dva seta rasvjete moći ćete fotografirati modele ili predmete. Uvodni dio prednosti rada sa više rasvjetnih tijela prezentirat će vam fotograf Goran Katić.
 • .
  Ulaz na predavanja je slobodan, pa ni prethodna najava nije potrebna. Ako i zakasnite na početak, slobodno uđite.
  .
  S prosjekom od oko 1000 posjetitelja i 40 izlagača, zagrebački fotosajam najveći je događaj ovakvog tipa i u ovom dijelu Europe. Po broju izlagača nadmašila nas je samo bečka fotoburza koja ipak ima upola manje posjetitelja. Veći sajmovi ove vrste u Europi su u Bievresu, blizu Pariza i Houtenu u Nizozemskoj.
  .
  Cilj sajma je omogućiti ljubiteljima fotografije da na jednom mjestu prezentiraju, prodaju i razmjenjuju svu fotografsku opremu, od najnovijih modela fotoaparata i studijske rasvjete do starih analognih fotoaparata koje više ne možete naći u redovnoj prodaji. Uz ponuđenu fotoopremu tu su i predavanja i prezentacije koje će se, zbog velikog interesa posjetitelja, održati u dvorani sa 200 sjedećih mjesta.
  .
  Dodatne informacije mogu se naći na adresi www.fotosajam.com.
  .

  .
  Informacije i detalji za prijavu mogu se pronaći Internet portalima udruge:
  a.. Fotosajam http://www.fotosajam.com/
  b.. Svijet fotografije http://www.svijetfotografije.com/
  .
  ili nas kontaktirajte direktno:
  .
  +385 98 314 702 Ivan Bajlo, tajnik udruge
  e-mail: ivan.bajlo@zg.t-com.hr
  Našička 16
  10000 Zagreb
  .
  +385 91 2544 451 Goran Katić, predsjednik udruge
  e-mail: goran@gorankatic.com
  http://www.gorankatic.com/
  Berislavićeva 16, 10000 Zagreb
  .

  No comments yet.