ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

600T0G0

04.09.2013.

Suvremena hrvatska fotografkinja Ana Šesto već je odavno prepoznata po strastvenom „okidanju“ svijeta u kojem živi. Ostavljajući tragove svojih fotografskih pogleda u najbližem okružju kuće, kvarta, grada, ona i strastveno putuje fotoaparatom bilježeći presudne detalje. Upravo one detalje koji ukazuju na ljudsko i toplo u svemu što zatiče ili što ju je zateklo na putu.

600T0G0
 
Kako bi svoju fotografsku aktivnost približila većem broju mogućih uživatelja, odlučila je fotografije izmjestiti iz uobičajenih izložbenih prostora i primijeniti ih na predmete koji se nose, dodiruju, koriste.

600T0G0 serija je primijenjenih fotografskih predmeta (magneti, ogrlice, broševi, torbe, majice…) s kojima ćete doživjeti radost fotografskog promišljanja i strasti, istovremeno putovati, maštati, uživati, ponijeti ih sa sobom i na sebi imati dio uhvaćenog trenutka. Također, ne zaboravite da vaš pogled na fotografske poglede Ane Šesto možete s radošću darovati kao „štafetu pogleda“ i time usrećiti dragu osobu originalnim darom.

Motivi serije 600T0G0 su raznoliki i na sebi nose mnogo predmeta, situacija, detalja. Na nekima su bicikli koji su autoričin omiljeni motiv, portafoni, stari pisaći strojevi, gradovi i raznoliki objekti koji ispred Aninog objektiva oživljavaju. Većina je potpisana nekim mudrim motom, potpisom, lirskom crticom. Primjerice Life is like riding a bicycle., One day, you’ll be just a memory for some people. Do your best to be a good one.,Life is like an ice-cream enjoy it before it melts…

600T0G0 600T0G0 600T0G0 600T0G0

 
Interesantno je kako je prva serija izrađena od magnetne folije, pa tako magneti koji su najčešće ukras na hladnjaku mogu postati i ogrlice ili broševi. Ovisi o vašim željama. Naglašavamo kako svi magneti na sebi imaju UV zaštitu i printani su na kvalitetnom fotopapiru, stoga je njihova dugotrajnost zajamčena.

Magneti međusobno djeluju silom jedni na druge i to međudjelovanje se opisuje odbijanjem istoimenih polova i privlačenjim raznoimenih. Na taj način se fotografsko i fizikalno preklapa u privlačnosti i pozitivnom djelovanju na ljude.

Uz parafrazu kako je u ovom slučaju oku bitno vidljivo s tom razlikom što je put do bitnog fotografska strast, dobrodošli ste postati dijelom toga i naprosto sudjelovati…
Sve fotografije i predmete ‘od fotografija’ potražite na facebook stranici https://www.facebook.com/anasesto600t0g0 , te uživo pogledajte ili kupite u Kulturnom klubu O’grada i Zelenom slonu (Lovački rog).

600T0G0 600T0G0 600T0G0 600T0G0

 
Ana Šesto (1986) rođena je u Zagrebu. Fotografkinja, novinarka i voditeljica kulturnog kluba O’GRADA. Bavi se organizacijom izložbi i raznih kreativnih događanja. Magistrirala je 2013. godine na Studiju novinarstva na FPZG-u s mag. radom « Fotografkinje od 70ih do danas». Do sada je imala petnaest samostalnih i tridesetak grupnih izložbi (domaćih i međunarodnih). Članica je HDLU-a. Fotografijom se bavi od 2000. kad je upisala ŠPUD, smjer za fotografskog dizajnera. Realizirala je 30-ak naslovnica za hrvatske književnike, te su joj radovi objavljivani u raznim časopisima. Iza sebe ima već nekoliko prvih nagrada od kojih su joj najznačanjije one iz Fotokluba Zagreb, nagrade na Hrvatskom kreativnom Fotoizazovu, Fotomaratonu, pohvale na festivalu Photodays, pohvala iz Refoto-a. Službeni je fotograf kazališta Mala scena, Naklade Semafore, Knjige u centru …Suradnica je u časopisu GloriaIN kao fotografkinja i novinarka. Najviše uživa u snimanju portreta, bicikla, neobičnih detalja i putopisa.

Kontakt:
www.anasesto.com
www.facebook.com/anasesto600t0g0
098 917 999 7
ana.sesto@gmail.com
 
 

No comments yet.