ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

5. po redu Foto Meetup Zagreb

27.02.2015.

U zagrebačkom Hostelu Swanky Mint, Ilica 50, u srijedu 4. ožujka 2015. od 18:30 održati će se peti po redu Foto Meetup u organizaciji modne zajednice Nova Lica i fotografske udruge Fotogard.

5. po redu Foto Meetup Zagreb
 

Marjan Radović, mag. eng. geod. & geoinf. Gost predavač biti će Marjan Radović, mag. eng. geod. & geoinf. rođen 1976. god. u Zagrebu, instruktor ronjenja po nekoliko svjetskih asocijacija, savršen je primjer kako kombinirati strast za ronjenjem, fotografijom i ekstremnim sportovima, pa se tako 2000. god. počinje baviti podvodnom fotografijom, kako bi hrvatskoj i svjetskoj javnosti dočarao ljepote Jadranskog podmorja. Njegova opčinjenost podmorjem ne završava na granicama Jadranskog mora već u potrazi za savršenim fotografijama roni u dubine Atlanskog oceana, te Karipskog i Crvenog mora.

 
Osim ronjenja u morima Radović je među prvim roniocima u svijetu koji je zaronio u ledom okovana Plitvička jezera i ovjekovječio njihovu ljepotu, no njemu fotografiranje ne služi samo za prikazivanje ljepota podmorja i jezera nego i za skretanje pozornosti domaće i svjetske javnosti na društvenu odgovornost i važnost očuvanja podmorja kao i promicanje ekologije.

Ciklus podvodnih fotografija posvećen je kretanju ljudskog tijela u vodi, ribama, koraljima, podvodnim spiljama i potopljenim brodovima, a kada kažemo u vodi ne mislimo samo na mora i jezera jer inspiraciju pronalazi i u bazenima.

Kao što je i sam njegov pristup fotografiji ekstavagantan i drugačiji tako i njegove izložbe odstupaju od stereotipa, pa uz klasične galerijske prostore obožava pripremati izložbe na potopljenim brodovima poput one na potopljenom brodu Peltastis, Baron Gautsch…. Iza sebe ima 90-tak samostalnih i 70-tak zajedničkih izložbi.

5. po redu Foto Meetup Zagreb - Marjan Radović 5. po redu Foto Meetup Zagreb - Marjan Radović 5. po redu Foto Meetup Zagreb - Marjan Radović 5. po redu Foto Meetup Zagreb - Marjan Radović

 

Službeni je podvodni fotograf i snimatelj međunarodnih prvenstava u ronjenju na dah, službeni fotograf za Red Bull Hrvatska, stručni suradnik za specijalizirani časopis o ronjenju, te direktor fotografije na međunarodnom festivalu podvodne fotografije i filma. Sponzorirani Maresov ronioc.

Dobitnik je brojnih nagrada hrvatskih i svjetskih časopisa specijaliziranih za podvodnu i akcijsku fotografiju.
Na festivalu kreativnih komunikacija Sudnji dan svrstan je u tri najbolja fotografa, finalist je svjetskog prvenstava u podvodnoj fotografiji „Underwaterphotography.com” 2010, srebrni 2013. 2013. i 2014. fotografije su mu objavljene u top 10 action highlight fotografija Red Bull Content Pool agenicije, specijalna nagrada UNDP-a za podvodnu fotografiju, pobjednik natječaja uglednog američkog časopisa i portala PDN, akcijska fotografija 2014….

Radovićeve radove možete pronaći na www.marjanradovic.com

Dakle ako vas imalo zanima na koji način Marjan radi i kako nastaju njegove fotografije, te ako želite od njega dobiti neki savjet kako da vi svoje podvodne fotografije učinite boljim, ne propustite 5. po redu Foto Meetup Zagreb u srijedu.

—————————————————————————-

Nova Lica djeluju od 2012. godine i broje više od 3000 članova te smo kroz dosadašnje iskustvo imali prilike surađivati s brojnim fotografima vrijednim divljenja u različitim stadijima razvoja njihove karijere. Jednako tako susreli smo se i s brojnim fotografskim pitanjima te izazovima s kojima se suočavaju pri izradi i isporuci svojih proizvoda i usluga.

Fotografska udruga Fotogard djeluje od 2010. godine sa ciljem edukacije svojih članova putem tematskih radionica, organiziranjem samostalnih i zajedničkih izložbi, predstavljanjem fotografa, prezentacijom fotografske opreme, organiziranjem fotografskih druženja i općenito promicanjem kulture vezane uz fotografiju.

Nova Lica i Fotogard oslanjaju se na inicijativu svojih članova i zalažu za dijeljene znanja u svrhu rasta i napretka. Dođite na Meetup razgovarati o najnovijoj opremi, dođite izmjenjivati savjete i tehnike, dijeliti svoje fotografije te dobra i loša iskustva iz prakse – i pritom se dobro zabavite!
 

No comments yet.