ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

5. dobrotvorno – humanitarna aktivnost članova KAF-a Sv. Lovreč

03.12.2012.

Tijekom proteklog razdoblja, aktivni članovi KAF-a Sv. Lovreč posjetili su korisnike Doma za starije i nemoćne osobe u Poreču, u namjeri da obraduju i darivaju štićenike, portretirali su ih u njihovom ambijentu, u raznim situacijama i prigodama.

5. dobrotvorno - humanitarna aktivnost članova KAF-a Sv. Lovreč
 
Prije 10-tak dana napokon fotografije su izrađene, uz veliku pomoć i sponzorstvo zagrebačke tvrtke M-ROS d.o.o. iz Zagreba koja je dala boju za izradu 35 fotografija, većeg formata.

Umirovljenici i ostali korisnici bili su nemalo ugodno iznenađeni svojim portretima, koje su članovi osobno uručili.

Suradnja sa ovom ustanovom nastavlja se i dalje, pa će u kratkom razdoblju ponovo biti zajedničkih aktivnosti.

Ovo je inače već 5. dobrotvorno – humanitarna aktivnost članova KAF-a Sv. Lovreč ove godine.

Naime, početkom godine, doniran je medicinsko-rehabilitacijski uređaj korisnicima Centra za osobe sa posebnim potrebama u Poreču, potom su dali prinos autorskim fotografijama u svrhu osvještavanja lokalnog stanovništva utjecajem na okoliš i intervencija u prostoru u okolici kamenloma Lakovići. Nedugo zatim, pod ‘dirigentskom palicom’ Nenada Šimunića sudjeluju u humanitarnoj akciji ‘Svi smo mi jednaki’, održanoj u Puli, te bili službeni fotografi događanja. Tijekom ljeta nekoliko vrsnih autora iz redova KAF-a, u suradnji s gđom. Ester Diklić, poznatom kaštelirskom aktivisticom, dali svoj doprinos originalnim fotografijama koje su dane u akciji ‘Đulijano, potegni za život’ za pomoć roditeljima malog Kaštelirca Đulijana Kocijančića, u svrhu prikupljanja novčane pomoći.

I to nije sve: za kraj godine gotovo 30 autora – članova KAF-a izlagat će svoje fotografije u galeriji ‘Placa’ i dati prodajom svoje radove u svrhu prikupljanja novaca u humanitarne svrhe, o čemu će se podrobnije moći pročitati i na ovim stranicama.

No comments yet.