ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

3. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

29.03.2011.

Od 1. do 30. travnja održavaju se 3. Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac, tematski raznolik i bogat program u kojem će sudjelovati niz stručnjaka s područja povijesti i teorije umjetnosti i fotografije. Program se održava u MSU i Arhivu Tošo Dabac, kroz ciklus od osam predavanja, osam radionica i stručno vodstvo kroz stalni postav MSU-a naglaskom na zastupljenost fotografije.
.
3. dani fotografije Arhiva Tošo Dabac
.
Idejni koncept ove manifestacije seže u 2007. godinu, kada su u povodu stote obljetnice rođenja Toše Dabca po prvi put organizirani.
.
Predavanja su temom usmjerena ne samo na portretnu fotografiju, već i na vizualne umjetnosti općenito te na teorijski i praktični pristup fotografskom mediju. Radionice su otvorene svim ljubiteljima fotografije, a imaju za cilj polaznike upoznati s različitim fotografskim modusima i izričajima, teorijski i praktično. Voditelji radionica autori su već dokazani na polju umjetničke fotografije.
.
Dane fotografije prati tematska izložba Tošo Dabac – portreti umjetnika na kojoj će zagrebačkoj publici biti prezentirani portreti umjetnika Toše Dabca nastali od tridesetih do šezdesetih godina prošloga stoljeća.
.
Izložba:
Tošo Dabac – Portreti umjetnika
NO Galerija, MSU
Otvorenje izložbe: 1. travnja 2011. u 19 sati, otvorena do 23. 4. 2011.
Stručna koncepcija: Marina Benažić
Izbor radova: Marina Benažić, Daniela Bilopavlović Bedenik
.
Radionice:
Portret i autoportret
Boris Cvjetanović, fotograf
Ponedjeljak, 4. travnja, u Arhivu Tošo Dabac, Ilica 17, Zagreb s početkom u 10 sati.
.
Sudionici radionice portretirali bi jedni druge u paru pred ogledalom, tako da jedan ima ulogu fotografa, a drugu modela. Fotograf bi daljinskim okidačem upravljao kamerom i na taj način bi u istom trenutku realizirao portret i autoportret. Ishod takvog načina portretiranja krajnje je neizvjestan i utoliko zanimljiv. Dan nakon održavanja radionice priredit će se izložba radova sudionika.
.
Radionica je u trajanju od dva dana (04. i 05.04.). Radionici se može prisustvovati samo uz raniju prijavu. Broj polaznika je ograničen na 10 osoba a preferira se srednjoškolski i studentski uzrast. Mole se svi polaznici da imaju digitalne aparate.
.
Predavanja / vodstva
Fotografija u Zbirkama u pokretu u MSU
Tihomir Milovac, viši kustos i voditelj Eksperimentalno-istraživačkog odjela u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu i koautor stalnog postava.
Srijeda, 6. travnja, u 17 sati, Muzej suvremene umjetnosti
.
Tematskim vodstvom pokazat će se različit tretman medija fotografije u suvremenoj umjetničkoj praksi. Na primjerima iz postava bit će riječi o autorskoj fotografiji, preuzetoj fotografiji kao i o fotografiji u kontekstu nekog umjetničkog djela. Ukazat će se na različitosti unutar samog medija, ali i na njegov veliki prilog u suvremenoj umjetnosti uopće.
.

No comments yet.