ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

12. međunarodni fotosajam

15.03.2013.

Udruga Svijet fotografije poziva Vas da u subotu 16. 03. 2013. od 10h do 16h dođete na 12. Međunarodni fotosajam koji će se održati na novoj lokaciji u Hypo Centru, dvorana Kornati, Slavonska avenija 6 u Zagrebu.

12. međunarodni fotosajam
 
Program 12. Međunarodnog fotosajma

10:15 – 11:40 Mali stolni kućni studio – niski budžet i samogradnja
Kako improvizirati mali stolni kućni studio (tabletop) baziran na samogradnji i jeftinijim rasvjetnim rješenjima – izrada stola, modifikatora svjetla, nabava osnovnih pomagala. Korištenje kontinuiranog i bljeskavog svjetla (prednosti i mane).
Predavač: Davor Žerjav
…………………………………………………………………

11:50 – 12:10h Epson predstavlja revolucionarni koncept pisača sa “Ultra High Capacity Ink Tank” sistemom!
Kreirani za jednostavnu uporabu uz originalne, visoko-kvalitetne Epson tinte te spremnike ultra velike zapremine, Epson L i M serija garantiraju drugačiji pristup i promjenu načina razmišljanja o ispisu.
…………………………………………………………………

12:20 – 12:40h X-Rite kalibratori na djelu
Prikaz na monitoru koji odgovara ispisu može uštedjeti znatnu količinu vremena i novca za svakoga u foto i grafičkoj industriji. Svatko tko ispisuje fotografije ili korporativne boje, zna važnost istovjetnog prikaza boja na monitoru i kod ispisa. Dejan Rogan iz HSM informatike, će vam u praksi pokazati učinkovitost i jednostavnost korištenja X-Rite kalibratora, namijenjenih fotografima i dizajnerima. Nakon što ih pogledate na djelu, posjetite štand HSM informatike, isprobajte kalibratore i uzmite kupon za 500,00 kn popusta, na X-Rite ColorMunki Photo, za kalibraciju i kreiranje kolor profila na monitorima, digitalnim projektorima i RGB & CMYK printerima.
…………………………………………………………………

12:50 – 13:50h Podvodna fotografija
Predavač: Marjan Radović, mag.eng. geodezije, rođen je 1976. godine u Zagrebu. U kombinaciji strasti za ronjenjem, sportovom i fotografijom, 2000. se počinje baviti podvodnom i sportskom fotografijom . Radovićeve fotografije su objavljivane u svim hrvatskim dnevnim novinama, gotovo svim specijaliziranim časopisima o moru kao što su More, Aqualung, Navigator, Pesca in Mare, Extreme Magazine, Otvoreno more, Scubalife. Službeni je podvodni fotograf i snimatelj međunarodnih prvenstava u ronjenju na dah, stručni suradnik i urednik fotografije za specijalizirane časopise o ronjenju, te direktor fotografije na međunarodnom festivalu podvodne fotografije i filma „Bijeli lav“, autor brojnih reklamnih fotografija, Red Bull-ov fotograf…

Iza sebe ima 20-tak samostalnih i 70-tak zajedničkih izložbi. Dobitnik je brojnih nagrada hrvatskih i svjetskih stručnih časopisa o podvodnoj fotografiji. Na nezavisnom festivalu kreativnih komunikacija Sudnji dan 2011 i 2012. svrstan je u tri najbolja fotografa u Hrvatskoj. Radović je ujedno i autor brojnih radionica podvodne i sportske fotografije.
…………………………………………………………………

14:00 – 16:00 EOS Akademija: Vaša EOS avantura započinje ovdje
Damir Kovačić – majstor fotografije i snimatelj završava školu fotografije u Zagrebu još davne 1989. godine. Osim profesionalnog bavljenja sportom paralelno i fotografira, tada još na negativima, te se sa dolaskom digitalne fotografije uspješno afirmira kao vrhunski digitalni fotograf iako se njegova strast za analognom fotografijom nikada nije ugasila. Jedan je od rijetkih fotografa koji se usudi raditi svaku vrstu fotografije, od portreta odraslih i djece, preko aktova i fashion fotografije, do extremnog sporta i arhitekture.

Canon ga 2011. godine angažira kao službenog Canon instruktora za Hrvatsku što je kruna njegove 23-godišnje vjernosti Canonu. Odmah kreću sa projektom EOS akademije čime Damir pomaže korisnicima EOS aparata otkriti sve tajne vrhunske Canon foto opreme.

Što je EOS akademija
EOS akademija je dvosatno predavanje u koje započinje kratkim pregledom povijesti Canon tvrtke te povijesti EOSa, prvog fotoaparata na svijetu koji je elektroničkim putem umrežio objektiv i tijelo aparata.
Predavanje sa nastavlja kroz “seciranje” EOS fotoaparata, kako tijela (senzori, čipovi, procesori, memory kartice), tako i objektiva (Ultrasonic motor, image stabilizer, autofocus). Kako bi korisnici mogli u svim uvjetima snimiti vrhunske fotografije na predavanju mogu otputovati u najskrivenije kutke EOS izbornika te na kraju pitati sve što ih zanima o modelima EOS fotoaparata koje posjeduju.

Damir sa sobom donosi i ponajbolje iz EOSa, tako da svi posjetitelji mogu pogledati, opipati i isprobati prejanice EOS ponude Canon EOS 1 Dx, 5D Mark III, 5D Mark II, 7D sa pripadajućim objektivima.

Ponesite i vi vaše EOS ljubimce i iskoristite priliku kako bi pitali sve što vas zanima.

…………………………………………………………………

P.S.
Ne zaboravite ponijeti svoj fotoaparat kako bi mogli isprobati razne dodatke, okušati se u radu sa studijskom rasvjetom i proširiti svoje fotografsko znanje.

No comments yet.