ent.getElementById('fb-root').appendChild(e); }());

10. Međunarodni fotosajam

15.03.2012.

Udruga Svijet fotografije poziva Vas da u subotu 17. ožujka 2012. od 10h do 16h dođete na jubilarni 10. Međunarodni fotosajam koji će se održati u novom prostoru u Poslovno trgovačkom centru GREEN GOLD, etaža 1, Radnička cesta 52 u Zagrebu.

10. Međunarodni fotosajamProgram 10. Međunardnog fotosajma

 • 10:30 – 12:00 Osvjetljenje modela sa kontinuiranom rasvjetom – predavač Goran Matošević iz informatičkog učilišta Algebra.
 • 12:15 – 12:45 Photoshop Lightroom – predavač Dejan Rogan iz HSM informatike pokazati će kako najbrže organizirati fotografije u biblioteci, korigirati distorzije leće i perspektive, kreirati video zapise od postojećih fotografija, pripremiti albume slika za tisak te dijeliti fotografije iz biblioteke na socijalnim mrežama.
 • 13:00 – 14:00 Crno-bijela monochromatska fotografija, dugogodišnji predavač Mladen Biščan iz Fotokluba Zagi-foto, predstavit će vam čarolije i probleme s crno-bijelom fotografijom.
 • 14:15 – 15:45 Radionica Mare Milin: Minimalna fotografija – kako snimiti nešto snažno u estetskom, vizualnom i umjetničkom smislu s minimumom svega što sačinjava photo shoot?


 • Najveće fotografije snimane su na osnovu emocije i doživljaja nečega što produkcijski često nije bilo zahtjevno, trenutak u vremenu, zatočen u fotografu, koji ga kroz filter svog doživljaja, oka i smisla za lijepo, pretvara u kvalitetnu fotografiju.

  Donesite: camere obscure, lomo aparate, digitalce, telefone, polaroide, panoramce… štogod želite i s čim god se dobro osjećate.

  Dođite s: pozitivnom energijom, dobrom voljom, slobodom duha.

  Dobrodošli: artisti, eksperimentatori, pustolovi, intuitivci, kršitelji krutih pravila, maštači, oni koji sanjaju, lete, ili pak oni koji žele naučiti kako ne robovati tehnikalijama i opremi, jer strahopoštovanje trebate imati prema stvarno velikoj fotografiji, a ne prema predmetima s pomoću kojih je snimljena. Nije važno kad i kako ste se počeli baviti fotografijom i na kojem ste stupnju profesionalizma.

  Cijena ulaznice je 10 kuna.

  Posjetioci i izlagači koji putuju vlakom mogu iskoristiti popust od 40% na povratne karte koji daju Hrvatske željeznice. Svoje karte posjetioci će moći ovjeriti na blagajni fotosajma.

  P.S.
  Ne zaboravite ponijeti svoj fotoaparat kako bi mogli isprobati razne dodatke, okušati se u radu sa studijskom rasvjetom i proširiti svoje fotografsko znanje.

  I naravno svratite na štand Fotografske udruge Fotogard gdje će vas čekati zanimljiva ekipa iz udruge pojačana fotografom Stankom Abadžićem.

  No comments yet.